UPIECZ DLA NAJBLIŻSZYCH

NAJDELIKATNIEJSZY SERNIK Z DELIKATE!

CODZIENNIE DBAMY, BY OFEROWAĆ CI NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ

TYLKO W

TWARÓG SERNIKOWY

wyprodukowany

z polskiego mleka

POZNAJ PRZEPIS NA DELIKATNY SERNIK

NATURALNY

wyjątkowo gładka, kremowa, delikatna, puszysta konsystencja

nie jest wodnisty, więc nie musi być zagęszczany

doskonała alternatywa, dla tradycyjnego twarogu - nie wymaga mielenia przez co znacznie skraca czas przygotowania potraw

lekki – zawiera tylko

4% tłuszczu

delikatny, niekwaśny, śmietankowy smak

bez dodatku zagęszczaczy

POZNAJ PRZEPIS NA DELIKATNY SERNIK

SERNIK NA SPODZIE MIGDAŁOWYM

SKŁADNIKI:

SPÓD:

  • 120 g migdałów BakaD’Or
  • 160 g masła Mleczna Dolina
  • 120 g mąki pszennej Złote Pola
  • 6 g soli
  • 40 g cukru pudru
  • 265 ml śmietanki 36% Mleczna Dolina
  • 265 g białej czekolady Magnetic
  • 1 L twarogu sernikowego Delikate
  • 5 jajek Moja Kurka
  • 20 ml soku z cytryny
  • 170 g cukru pudru
  • 40 g mąki pszennej Złote Pola

MASA SERNIKOWA:

  • świeże owoce: truskawki, borówki, porzeczki, jeżyny

DO DEKORACJI:

  • 160 ml wody
  • 400 g cukru
  • 130 g skondensowanego słodzonego mleka
  • 13 g żelatyny
  • 200 g białej czekolady Magnetic
  • biały barwnik spożywczy

POLEWA:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Zmiel migdały na mąkę. Wymieszaj ją z masłem,mąką pszenną, solą i cukrem pudrem i zagnieć. Tak przygotowanym ciastem wylep spód formy o wymiarach25 × 25 centymetrów. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 minut.
  2. Przygotuj masę: zagotuj śmietankę i zalej nią białą czekoladę. Twaróg sernikowy Delikate wymieszaj z jajkami, sokiem z cytryny, cukrem pudrem i mąką. Dodaj śmietanę z białą czekoladą i wymieszaj. Wylej masę na upieczony spód do 3 wysokości formy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez około 50 minut.
  3. Zagotuj 100 ml wody z cukrem i skondensowanym mlekiem. Zdejmij z palnika i dodaj żelatynę rozpuszczoną w 60 ml wody. Dodaj białą czekoladę i kilka kropel barwnika. Zmiksuj całość. Wylej polewę na upieczony sernik.
  4. Ciasto włóż do zamrażarki, żeby się schłodziło. Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami.

INFORMACJE

OFERTA

SZYBKIE LINKI

O BIEDRONCE

Copyright 2023 Jeronimo Martins Polska S.A.

Serwis w wersji dla osób niewidomych i niedowidzących